یکی از عوامل تعیین حق بیمه شخص ثالث و بدنه اتومبیل، ظرفیت وسیله نقلیه میباشد در نتیجه بیمه گر احتیاج دارد تا از ظرفیت مجاز وسیله نقلیه اطلاع داشته باشد. به طور کلی وسایل نقلیه از لحاظ ظرفیت به دو دسته با گنجایش انسان (مسافربر) و با گنجایش بار (بارکش) تقسیم میگردد. در ادامه به نحوه تقسیم بندی خودروها در بیمه نامه های شخص ثالث و بدنه می پردازیم.

بیمه نامه شخص ثالث و حوادث راننده
- خودروهای با قابلیت حمل انسان
کاربری بعضی از انواع خودروها جابه جایی انسان می باشد که بر اساس تعداد ظرفیت حمل به استیشن، ون، مینیبوس و اتوبوس تقسیم می گردند. برای محاسبه حق بیمه شخص ثالث از تقسیم بندی زیر استفاده می شود:
- ظرفیت خودرو تا 7 نفر با احتساب راننده
- ظرفیت خودرو تا 9 نفر با احتساب راننده
- ون با ظرفیت 10 نفر با احتساب راننده
- مینیبوس با ظرفیت 16 نفر با احتساب راننده
- مینیبوس با ظرفیت 21 نفر با احتساب راننده
- اتوبوس 27 نفر با احتساب راننده و کمک راننده
- اتوبوس 40 نفر با احتساب راننده و کمک راننده
- اتوبوس 44 نفر با احتساب راننده و کمک راننده
- خودروهای با قابلیت حمل بار
عامل اصلی تعیین حق بیمه در خودروهای بارکش ظرفیت بارگیری آنها می باشد. در این راستا و در کشور ما این خودروها بر اساس ظرفیت آنها به 6 دسته زیر تقسیم بندی می شود. بر اساس ماده 11 از آیین نامه اجرایی قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث مصوب 1347.12.28 هیات وزیران و اصطلاحات بعدی آن خودروهای اتوکار و بارکش در کشور ما بر اساس ظرفیت تقسیم بندی شده است که اساس تعیین حق بیمه های پایه در بیمه شخص ثالث می باشد. بر این اساس خودروهای بارکش به چند دسته تقسیم بندی می شوند که با توجه به تغییرات ایجاد شده در قوانین موجود و بر اساس جدول حق بیمه پایه سالیانه انواع وسایل نقلیه برای بیمه اجباری خسارت وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه تقسیم بندی جدید بارکش به شرح زیر مورد استفاده قرار می گیرد:
- تا یک تن
- بیش از یک تن تا سه تن
- بیش از سه تن تا پنج تن
- بیش از پنج تن تا ده تن
- بیش از ده تن تا بیست تن
- بیش از بیست تن
مبنای ظرفیت وسایل نقلیه بارکش
نظر به اینکه طبق مفاد ماده 4 تصویب نامه تعرفه حق بیمه و نحوه تقسیط و تخفیف در حق بیمه شخص ثالث مصوب 1389.12.08 وزیران عضو کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک، شرکت های بیمه موظف هستند جهت تعیین تعرفه حق بیمه وسایل نقلیه بارکش ظرفیت بارگیری را مبنا قرار دهند در عمل برخی شرکت های بیمه با کسر درصدی از ظرفیت خودرو بارگیری را مبنای محاسبه حق بیمه قرار میدهند و برخی دیگر به ظرفیت مندرج در کارت شناسایی مندرج در کارت شناسایی مالکیت خودرو که شامل وزن خودرو و بار می باشد، استناد می نمایند که بعضاً باعث افزایش حق بیمه و اعتراض بیمه گزاران می گردد. بر اساس بررسی های انجام شده توسط کارگروه تخصصی بیمه های اتومبیل سندیکای بیمه گران لیست انواع خودرو (کامیون) با ظرفیت بارگیری پیش بینی شده احتساب گردیده خواهشمند است ترتیبی اتخاذ فرمایند تا ضمن ثبت لیست مذکور در صدور بیمهنامه شخص ثالث شرکت برای هر خودرو بارکش بر اساس وزن بار بیمهنامه شخص ثالث صادر گردد در مورد وسایل نقلیه بارکشی که در لیست مذکور پیش بینی نگردیده است. جهت ایجاد رویه واحد از مجموع ظرفیت مندرج در کارت شناسایی مالکیت خودرو (کامیون) 40 درصد کل ظرفیت بعنوان وزن شاسی خودرو و 60 درصد بعنوان وزن ظرفیت بار جهت محاسبه حق بیمه ملاک عمل قرار گیرد.
نتیجه گیری
یکی از عوامل تعیین حق بیمه شخص ثالث و بدنه اتومبیل، ظرفیت وسیله نقلیه میباشد در نتیجه بیمه گر احتیاج دارد تا از ظرفیت مجاز وسیله نقلیه اطلاع داشته باشد. بهطور کلی وسایل نقلیه از لحاظ ظرفیت به دو دسته با گنجایش انسان (مسافربر) و با گنجایش بار (بارکش) تقسیم می گردد.
کلمات کلیدی: ظرفیت خودروهای سواری و بارکش، ظرفیت خودروهای سواری و بارکش در بیمهنامه های شخص ثالث و بدنه، بیمه دانا سعادت آباد، نمایندگی بیمه دانا سعادت آباد، نمایندگی با سابقه، بیمه ارزان، بیمه با پوششهای کامل
جهت صدور بیمه نامه و مشاوره توسط کارشناسان در نمایندگی بیمه دانا سعادت آباد خواهشمنداست از طریق های ذیل اقدام فرمایید.
تلفن: 22093082-021
WhatsApp: 09022093082
ایمیل: dana.arya5017@gmail.com
آدرس: تهران، سعادت آباد، بالاتر از خیابان شانزدهم، پلاک 61، ساختمان کاج، طبقه اول، واحد 4، نمایندگی بیمه دانا
ثبت ديدگاه