این روزها کم‌تر کسب‎ وکاری وجود دارد که از تجهیزات الکترونیکی استفاده نکند. اگر هر یک از این اقلام از بین برود، ممکن است زیان بزرگی به وجود بیاید که باعث از دست رفتن پول و همچنین افزایش سطح استرس شود. بیمه تجهیزات الکترونیکی (EEI) پوشش جامعی را برای کالاهای الکترونیکی ارائه می‎دهد و به بیمه‎ گزار کمک می‎کند تا در هزینه‎ های اجتناب ناپذیر صرفه جویی کند. در بیمه‎ نامه تجهیزات الکترونیک دانا؛ کلیه تجهیزات و دستگاه‌هایی که ارزش قطعات الکترونیکی در آن‎ها از ارزش قطعات مکانیکی بیش‌تر باشد، تحت پوشش قرار می‎ گیرد. وسایلی مانند رادیو تلویزیونی، مخابراتی، آزمایشگاهی، تحقیقاتی، نقشه‌برداری، پزشکی، کامپیوتری و … جزء تجهیزات الکترونیک هستند. بیمه‎ نامه تجهیزات الکترونیک یک بیمه حوادث بر مبنای تمام خطر است که خسارت‌های فیزیکی، ناگهانی و غیرقابل پیش‌بینی را که بر موضوع مورد بیمه وارد آید، جبران می‌کند. مدت این بیمه‌نامه حداکثر یکسال می‎باشد که با درخواست بیمه‌گزار قابل تمدید است.

انواع تجهیزات الکترونیک

  1. انواع تجهیزات الکترونیک عبارتند از:
  2. تجهیزات سمعی بصری
  3. تابلوهای کنترل الکترونیکی
  4. رایانه یا تجهیزات جانبی وابسته
  5. تجهیزات کمکی مانند یو پی اس، تثبیت کننده ولتاژ
  6. تجهیزات مخابراتی و ناوبری
  7. تجهیزات الکترونیکی مورد استفاده برای تحقیقات و آزمایش مواد
  8. تجهیزات پزشکی یا زیست پزشکی مانند دستگاه اشعه ایکس، آزمایشگاه، دستگاه‎های اولتراسوند، دستگاه های اسکن MRI و CAT

انواع پوشش‌های مشمول خسارت

پوشش‌های مشمول خسارت عبارتند از:

  1. پوشش تجهیزات آسیب دیده: منظور از پوشش تجهیزات آسیب دیده، هزینه‎هایی مانند حمل و نقل، هزینه نصب و عوارض گمرکی می‏باشد.
  2. پوشش رسانه داده آسیب دیده: منظور از پوشش رسانه داده آسیب دیده، هزینه‌های مربوط به بازیابی رسانه داده خارجی. اطلاعات از دست رفته، رسانه داده آسیب دیده یا از دست رفته می‎باشد.
  3. پوشش هزینه انجام کار: منظور از پوشش هزینه انجام کار، هزینه‎های افزایش افراد و یا انجام کار به‎صورت دستی به دلیل مفقود شدن یا آسیب دیدگی تجهیزات الکترونیکی است. هزینه‎های مربوط به بکارگیری کارگران در این شرایط، بیش‌تر مشمول بیمه تجهیزات الکترونیکی می‎شود.
  4. پوشش خسارت نرم‎افزاری: منظور از پوشش خسارت نرم‎افزاری، خسارت یا خسارت نرم‌افزاری است که این نوع خسارت ناشی از مشکل سخت افزاری می‎باشد.

خطرات تحت پوشش بیمه‌نامه تجهیزات الکترونیک دانا

خطرات تحت پوشش بیمه‌نامه تجهیزات الکترونیک عبارتند از:

  1. سیل، آب گرفتگی و امواج دریا
  2. صاعقه، انفجار فیزیکی یا شیمیائی و آتش‌سوزی
  3. رانش زمین، نشست زمین، لغزش زمین، ریزش کوه یا صخره
  4. اتصال کوتاه، اتصال برق DC به برق AC
  5. سقوط و واژگونی
  6. تصادم و جابه‌جایی
  7. نم، رطوبت، ریختن مایعات به داخل دستگاه
  8. عدم مهارت و سهل انگاری
  9. موادمصرفی معیوب و اجرای نادرست کار
  10. دود، دوده، ذرات معلق در هوا، گرد و خاک
  11. خسارت‌های هنگام تمیز کردن یا تعمیرات
  12. باران، برف، تگرگ و بهمن
  13. خرابکاری غیرگروهی
  14. خسارت‌های هنگام باز و بسته کردن
  15. سایر حوادث به جزء استثنائات مندرج در بیمه‌نامه

استثنائات بیمه‌نامه تجهیزات الکترونیک دانا

استثنائات بیمه‌نامه تجهیزات الکترونیک عبارتند از:

  1. جنگ، واکنش‌های هسته‌ای
  2. اعمال عمدی بیمه‌گزار یا کارکنان او
  3. زلزله، زلزله دریایی، آتشفشان و طوفان
  4. قطع یا نوسان گاز، آب یا برق
  5. سرقت
  6. وجود معایب در زمان شروع بیمه‌نامه
  7. سائیدگی و خوردگی
  8. خسارات وارده به قطعات قابل تعویض مانند فیوزها
  9. خساراتی که سازنده یا فروشنده تجهیزات به موجب قانون یا قرارداد مسئول آن باشد.

سرمایه مورد بیمه در بیمه‌نامه تجهیزات الکترونیک دانا

سرمایه یا ارزش تجهیزات در بیمه‌نامه تجهیزات الکترونیک شامل ارزش جایگزینی تجهیزات نو مشابه آن با احتساب حقوق و عوارض گمرکی، هزینه حمل و هزینه نصب در صورت درخواست بیمه‌گزار می‎شود.

فرانشیز بیمه‌نامه تجهیزات الکترونیک دانا

فرانشیز در بیمه‌نامه‌های تجهیزات الکترونیک معمولاً به دو دسته فرانشیز خسارات جزئی و فرانشیز خسارات کلی تقسیم می‎شود که معمولاً برای خسارات جزئی  10 درصد و برای خسارات کلی 20 درصد ارزش مورد بیمه است.

خسارت بیمه‌نامه تجهیزات الکترونیک دانا

اعتبار بیمه‌نامه تجهیزات الکترونیک بعد از آزمایش و به‌کار افتادن تجهیزات شروع می‎ شود. چنانچه خسارت‌های وارد شده به تجهیزات در تعهد سازندگان یا فروشندگان تحت عنوان خدمات پس از فروش، سرویس و تعمیرات، گارانتی یا ضمانت‌نامه و مانند آن باشد، بیمه‌گر در قبال خسارت‌های تحت پوشش این موارد تا زمان اعتبار آن تعهدی نخواهد داشت.

بیمه‎ گزار بایستی فوراً شرکت بیمه را از ماهیت و میزان خسارت باخبر کند. بعد از اطلاع‎ رسانی به شرکت بیمه، به بیمه‎ گزار یک فرم اعلام خسارت تحویل داده می‎ شود که بیمه‌گزار بایستی آن را تکمیل کند. نماینده شرکت از تجهیز خسارت دیده بازدید کرده و آن را با ادعا بیمه‎ گزار (مندرج در فرم اعلام خسارت) تطبیق می‎ دهد. در صورتی‎که ادعا بیمه‎ گزار صحیح باشد، مبلغ خسارت پرداخت خواهد و اگر ادعایی نادرست یا خارج از شرایط مندرج در بیمه‎ نامه تشخیص داده شود، مبلغ خسارت پرداخت نخواهد شد.

نکته: بیمه‌گزار باید تجهیزات مورد بیمه را به ارزش واقعی آن (با احتساب عمر کارکرد) بیمه نماید تا درصورت وقوع خسارت، مبلغی به نسبت قیمت بیمه شده (قیمت نو  از قیمت نو مورد خسارت دیده بابت استهلاک) کم شده و مابقی بعد از کسر فرانشیز به بیمه‌گزار پرداخت خواهد شد. در صورت وجود اختلاف در میزان خسارت پرداختی طبق بیمه نامه، بیمه‎ گزار و بیمه‏ گر می‎ توانند دعاوی خود را در دادگاه حل و فصل نمایند.

مدارک لازم برای پرداخت خسارت بیمه‌نامه تجهیزات الکترونیک دانا

مدارک لازم برای پرداخت خسارت بیمه‌نامه تجهیزات الکترونیک عبارتند از:

  1. بیمه‎ نامه
  2. فاکتور تعمیرات
  3. گزارش نیروی انتظامی

پرداخت خسارت بیمه‌نامه تجهیزات الکترونیک دانا

خسارت بیمه‎ نامه تجهیزات الکترونیک به افراد زیر قابل پرداخت است:

  1. بیمه‎ گزار
  2. مالک یا صاحبان تجهیزات الکترونیکی
  3. سازمان اجاره تجهیزات الکترونیکی
  4. بانکداران یا سرمایه‎ دارانی که هزینه خرید تجهیزات را تقبل می‌کنند.

نتیجه‌گیری

در بیمه‎ نامه تجهیزات الکترونیک دانا؛ کلیه تجهیزات و دستگاه‌هایی که ارزش قطعات الکترونیکی در آن‎ها از ارزش قطعات مکانیکی بیش‌تر باشد، تحت پوشش قرار می‎ گیرد همچنین کلیه هزینه‌های حمل و انتقال به تعمیرگاه، تعویض قطعات و اجرت تعمیرات تحت پوشش این بیمه می‎ باشد. خطراتی مانند قطع یا نوسان گاز، آب یا برق، سائیدگی و خوردگی و خساراتی که سازنده یا فروشنده تجهیزات به موجب قانون یا قرارداد مسئول آن باشد، تحت پوشش این بیمه‎ نامه قرار نمی‎ گیرد.

کلمات کلیدی: بیمه دانا، بیمه تجهیزات الکترونیک، بیمه تجهیزات الکترونیک بیمه دانا، خسارت بیمه‌نامه تجهیزات الکترونیک، خسارت بیمه‌نامه تجهیزات الکترونیک دانا.

شما می توانید نرم افزار بیمه دانا را با فشردن دکمه زیر از کافه بازار دانلود کنید.

نرم افزار بیمه دانا